 |
Γενικές συμβουλές για
την προετοιμασία
Ψήσιμο στη σχάρα
Προσέχετε κατά το ψήσιμο η σχάρα, να μην είναι πολύ κοντά στα κάρβουνα,
γιατί το λίπος που θα στάζει θα καπνίζει το κρέας. Πριν βάλετε το
κρέας πάνω στη σχάρα, φροντίστε πρώτα να την έχετε αλείψει καλά
με ελαιόλαδο και να την έχετε βάλει για 3 - 4 λεπτά στη φωτιά να
κάψει καλά.
Κόκκινο κρέας στη σχάρα
Η θερμοκρασία ψησίματος δεν ρυθμίζεται μόνο στο φούρνο, αλλά και
στα κάρβουνα. Για να ελαττώσετε τη θερμότητα, καλύψτε τα κάρβουνα
με στάχτη, αντίθετα, όταν θέλετε να την αυξήσετε, απομακρύνετε τη
στάχτη, ανακατέψτε τα κάρβουνα και κάντε λίγο αέρα με ένα χαρτόνι.
Κρέας στη σχάρα
Το κρέας που ψήνεται στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα γίνεται
πιο μαλακό αν πριν το ψήσετε, το βάλετε σε μια μαρινάτα με 2 φλιτζάνια
ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού, 6 κόκκους πράσινου πιπεριού,
2 φύλλα δάφνης και 2 κλωνάρια δεντρολίβανο (ανά κιλό κρέατος). Μην
χρησιμοποιήσετε αλάτι, γιατί θα το σκληρύνει. Αν το κρέας είναι
πολύ σκληρό, αφήστε το στη μαρινάτα μία μέρα και κατόπιν ψήστε το.
Φροντίστε μόνο να καλύπτεται εντελώς από αυτήν ή να βρέχεται με
το μείγμα συχνά.
Μπιφτέκια και αλεύρι
Μην τα αλευρώσετε τα μπιφτέκια, γιατί η φωτιά θα κάψει
το αλεύρι και θα σας μαυρίσει. Μην επιχειρήσετε, επίσης, να τα γυρίσετε
με λαβίδα, γιατί θα σας διαλυθούν. Χρησιμοποιήστε σπάτουλα.(τα μπιφτέκια
μπορούν να είναι από κιμά γαλοπούλας, από κοτόπουλο, από μοσχάρι
ή από χοιρινό)
Μπιφτέκια
Για να μη σας ανοίξουν τα μπιφτέκια που ψήνονται στα κάρβουνα ή
στην ψηστιέρα, να μην τα ζυμώσετε με ψωμί ή φρυγανιά.
<- Επιστροφή στις Συνταγές
|
 |
 |