Συμβουλές υγιεινής

- Για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηριδίων, μαρινάρετε πάντοτε τα τρόφιμα στο ψυγείο και όχι σε θερμοκρασία δωματίου.

 

- Βεβαιωθείτε ότι το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε για μαρινάρισμα είναι γυάλινο ή από ανοξείδωτο ατσάλι. Μερικά μέταλα αντιδρούν με τα οξέα που περιέχονται στην μαρινάτα και αλοιώνουν την γεύση του φαγητού.

 

- Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την μαρινάτα που περίσεψε σαν σάλτσα για την συνοδεία του φαγητού βράστε την για 1 τουλάχιστον λεπτό, διότι οι χυμοί ωμών κρεάτων και πουλερικών μπορεί να περιέχουν βακτηρίδια.

 

- Σταματήστε να αλοίφετε τα κρέατα που ψήνετε με την μαρινάτα 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο τους. Είναι ο ελάχιστος χρόνος που χρειάζεται για μαγειρευτούν οι χυμοί του ωμού κρέατος που περιέχονται σε αυτήν.

 

- Μην χρησιμοποιείτε τα σκεύη που περιείχαν τα ωμά κρέατα για να βάλετε τα μαγειρεμένα. Βακτηρίδια μπορούν να προσβάλουν την μαγειρεμένη τροφή.

 

- Τα πιο σκληρά κρέατα μπορούν να χαραχθούν με ένα κοφτερό μαχαίρι πριν το μαρινάρισμα.

 

- Μην τρυπάτε με πηρούνι τα κρέατα πριν το μαρινάρισμα για να πετύχετε βαθύτερη διείσδυση του μίγματος. Αντίθετα θα χάσετε περισσότερους χυμούς και υγρασία κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.

 

- Οι μαρινάτες δεν διεισδύουν συνήθως περισσότερο από 1 - 1,5 εκατοστό στο κρέας. Περισσότερος από τον προβλεπόμενο χρόνο μαριναρίσματος σημαίνει δυνατότερη γεύση και όχι βαθύτερη διείσδυση.

 

 

< Προηγούμενη

2/2

 

 

<- Επιστροφή στις Συνταγές   
 Βίντεο - Επικοινωνία