Τεχνικές μαγειρέματος

Το πώς, το τι, το γιατί όλων των τρόπων μαγειρέματος του κρέατος

 

1. Βράσιμο (boiling)

Συνθήκες
Το κρέας πρέπει να καλύπτεται με νερό θερμοκρασίας 98-100οC. Το νερό αν είναι δυνατόν να μην κοχλάζει έντονα.

Εφαρμογή
Τοποθετούμε το κρέας στο σκεύος και το καλύπτουμε με νερό.

Εκτίμηση
Χρόνος επεξεργασίας ανάλογα με το μέγεθος. Ελάχιστες απώλειες θρεπτικών συστατικών. Κρέας ευκολοχώνευτο.

 

2. Βράσιμο στον ατμό (steamboiling)

Συνθήκες
Το κρέας βράζει σε ατμόσφαιρα κεκορεσμένη με ατμό θερμοκρασίας 100-120οC. Τοποθετείται με λίγο νερό μέσα σε χύτρα ταχύτητας ή σε ειδικό βραστήρα πάνω σε σχάρα.

Εφαρμογή
Για βραστά με λαχανικά. Μέθοδος παρόμοια με το βράσιμο.

Εκτίμηση
Μικρός χρόνος επεξεργασίας. Ελάχιστες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά. Ευκολοχώνευτο. Θεωρείται π πλέον υγιεινή μέθοδος.

 

 

1/5

 

 

<- Επιστροφή στις Συνταγές















   
 Βίντεο - Επικοινωνία